Räisäläinen maaliskuu 2008

Lehdet 2008 sivulle

Säätiön valtuuskunnalla kokous

Räisäläisten Säätiön valtuuskunnan kokous pidettiin Räisälän Kansanopistossa Kokemäellä 1.3.2008. Tällä kertaa oli vuorossa Säätiön hallituksen valitseminen seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi.
Kokouksessa johti puhetta Robert J. Rainio sihteerinään Raija Seppä. Robert valittiin jatkamaan valtuuskunnan puheenjohtajana 2008.

valtkok
Lue lisää..

Elisenvaaran pommituksen uhrilista vielä vajavainen

Elisenvaara

Elisenvaaran suurpommitus on yhä käsittämättömän sokea piste Suomen sotahistoriassa. Suomen tuhoisin siviilipommitus aikanaan sensuroitiin ja lähes vaiettiin. Kokonaiskuva on muotoutunut vasta vuosien varrella lähinnä yksityisten aktivistien työn tuloksena.

Lue lisää..

Erp6
ErP6:n perinneyhdistyksen hallitus kokoontui Tampereella

ErP6:n perinnetyö jatkuu

Talvisodassa mainetta niittäneen Erillinen Pataljoona 6:n veteraanit ovat jo vähissä, mutta pataljoonan muistoa vaaliva perinnetyö jatkuu.
Lue lisää..

Laukkanen
Fabian Laukkanen Räisälässä

Huutolaispojasta "hovivalokuvaajaksi"

Pohjois-Savossa Pielaveden Laukkalan kylässä syntyi 23.9.1878 Fabian Laukkanen. Hän oli aikanaan kaikkien räisäläisten hyvin tuntema valokuvaaja, "hovivalokuvaaja".
Lue lisää..

Alpo Jortikka antoi Rauman Karjalaseuran nuoremman hoiviin

Rauman Karjalaseuran puheenjohtajana yli 20 vuotta toiminut Alpo Jortikka antoi tilaa uudelle vetäjälle. Loppukesällä 80 vuotta täyttänyt Humalaisten mies totesi, että on korkea aika toisten astua remmiin.

Alpo Jortikka

Lue lisää..

Liikanen Säkylässä

Erkki Liikanen
Matti Seppä ja Erkki Liikanen ovat vanhoja tuttuja siltä ajalta, kun Pekka Seppä esiintyi Linnanmäen Uudessa Iloisessa Teatterissa Liikasen kanssa.

Mie en oo itse keksint mittää. Mie kerron vaa mitä olen kuult. Vastuu on kuulijoil, varoitti Erkki Liikanen aloittaessaan esityksensä Säkylässä Lomasäkylään kokoontuneelle yleisölle.

Lue lisää..

Takaisin