Räisäläinen syyskuu 2010

Lehdet 2010 sivulle

Rohkaisevat Räisälä-juhlat

Lämminhenkiset Räisälän 65. pitäjäjuhlat keräsivät noin 400 juhlijaa Euraan heinäkuun 3. ja 4. päivänä. Osallistujamäärä oli rohkaiseva jatkoa ajatellen. Juhlat aloitettiin vakavoittaneella keskustelutilaisuudella Elisenvaaran pommituksesta, mutta paikalle tulleet pääsivät nopeasti iloiseen juhlatunnelmaan karjalaiseen tapaan.

Harjavaltalaiset
Karjalaisjuhlien pukeutumistyyliä edustivat Liisa Hällström, Taimi Bergendahl ja Tuula Mikola Harjavallasta.
Lue lisää..

siirlahti
Antti Kuisma ja Antti Kiuru sovittelevat tauluja seinälle.

Siirlahdessa ainutlaatuista yhteistyötä

Räisälässä Siirlahti-Zavetnojen kotiseutumuseossa avattiin elokuun lopussa Siirlahti-osasto.
Lue lisää..
Teperi
Aapo Teperi ja Ravikuningas 2010 pokaali.

Aapo Teperi - ravikuninkaan kasvattaja

A.T. Eko voitti Oulussa vuoden 2010 ravikuninkuuden vakuuttavilla juoksuillaan. Uuden kuninkaan on kasvattanut Räisälässä (37) syntynyt Aapo Teperi Köyliöstä.
Lue lisää..

Jari Väkiparralle 156. melonnan SM-mitali

Räisäläiset juuret omaava Jari Väkiparta on Suomen maratonmelonnan elävä legenda, todetaan lajista kertovalla Internet-sivulla. Ihan aiheetta ei mainesanoja ole käytetty, sillä elokuun lopussa hän voitti Tampereella kajakkiyksikköjen 5000 metrin miesten 40v-sarjassa 156. SM-mitalinsa.

Väkiparta
Jari Väkiparran SM-mitalien määrä karttui tänä kesänä jo viidellä.

Lue lisää..

Välirauha-näyttely Säkylän Talvi- ja jatkosotamuseossa

Säkylän Talvi- ja jatkosotamuseon ajankohtaisen näyttelyn teemana on Välirauha. Edellinen museon erikoisnäyttelyn aihe oli Talvisota. Museon perustaja ja nykyinen hoitaja Ilpo Nurmi (juuret Muolaassa) lupasi, että ensi kesän teema tulee olemaan Jatkosota.

näyttely
Välirauha-näyttelyn antia.
Lue lisää..

Muistoi Helisevält ja Tapiolast

Tää muistelus koskoo sitä sepelmyllyy mikä ol Tapiolas. En nyt niikää haasta siint metelist mitä se pit, mut sen tuotteisii kerkesin kyl tutustummaa, en vaa tient sen omistussuhteist mittää vaik olin Tapiolas 1954-1988, sielthä mie jäin eläkkeelkii. Eken
Vorosilov ol ensimäine valtiopäämies joka käi Tapiolas, hää ol sillo Neuvostoliiton presidentti. Kannaksel hää kyl käi sova aikan ko hää ol kenraali.
Lue lisää..
Takaisin